الگوریتم گوگل دنس چیست؟ – از نگرانی های بیهوده تا دلایل رخ دادن آن

امروز می خواهیم به بررسی الگوریتم گوگل دنس (Google Dance) یا به فارسی رقص گوگل بپردازیم. آیا گوگل دنس چیز بدی است و ما باید به خاطر آن نگران باشیم؟!

بررسی الگوریتم گوگل دنس (Goolge Dance) یا رقص گوگل

خیلی از کسانی که به تازگی وارد کسب و کار اینترنتی می شوند و کار خود را به عنوان یک سئوکار و وبمستر آغاز می کنند، ممکن است به دلایلی اتفاق هایی که رخ می دهد و عدم اطلاع از الگوریتم های گوگل کاملا از این حوزه دلسرد شوند و این موضوع هم برای حوزه و هم برای کسانی که قصد دارند وارد حوزه وبمستری و سئو شوند بسیار دلسردکننده است، چرا که وقتی می بینند نمی توانند به موفقیت برسند و یا حداقل درصد موفقیتی را ایجاد کنند، فکر می کنند وضع همیشه اینگونه است اما نمی دانند که مشکل از عدم اطلاع آنها از شرایط کاری است. ما قبلا در رابطه با الگوریتم های گوگل و سئو (انکرتکست به مقاله معرفی الگوریتم های گوگل) صحبت کردیم و گفتیم که تمام الگوریتم ها با هدف راحتی کاربر و در نهایت رسیدن وی به هدف که همان عبارت جستجو شده محسوب می شود، معرفی و توسعه داده می شوند.

با توجه به اینکه دنیای سئو همگام با توسعه و اضافه شدن الگوریتم های جدید گوگل تغییر می کند، ما سعی کردیم تا از منابع خارجی همچون وبسایت سرپ (Serp.Co) و علی الخصوص متامند (Metamend) کمک بگیریم، چرا که دو وبسایت مذکور آخرین تغییرات الگوریتم گوگل دنس (Google Dance) را در وبسایت خود اطلاع رسانی کرده اند. مطمئن باشید بعد از خواندن مقاله معرفی الگوریتم رقص گوگل، تمام نگرانی هایی که رابطه با رشدها و افت های ناگهانی وبسایت خود داشته اید، تمام و کمال برطرف خواهند شد.

شما را به خواندن این مقاله دعوت می کنم؛ لطفا تا انتها با وبسایت دکتر مهندس همراه باشید.

قبل از خواندن مقاله الگوریتم رقص گوگل (Google Dance) شما باید بدانید که …

علی رغم وجود ده ها الگوریتم گوگل جهت راحتی کاربر و هدف اصلی گوگل روی این قضیه، اما الگوریتم هایی هم همانند رقص گوگل یا همان گوگل دنس (Google Dance) وجود دارند که بیشتر وبمسترها و سئوکارها با آنها سروکار دارند و یک کاربر ساده که هیچ اطلاعی از دنیای سئو (S.E.O) و دیجیتال مارکتینگ (Digital Marketing) ندارد اصلا از پشت قضیه خبر ندارد و کوچکترین درکی راجع به این موضوع ندارد. اگر به تازگی وارد حوزه سئو و وبمستری شده اید و دچار افت ها و پیشرفت های ناگهانی در نتایج موتور جستجوی گوگل شده اید، به شما پیشنهاد می کنم قبل از هر چیز خونسردی خود را حفظ کنید و نفس عمیق بکشید.

خب حال اگر موافق هستید، برویم ببینیم Google Dance چیست و چه هدفی را دنبال می کند؛ اصلا هدف از اینکه نامش را گوگل دنس (رقص گوگل) گذاشته اند چه بوده است …
لطفا تا انتها همراهمان باشید.

گوگل دنس چیست؟!
گوگل دنس چیست؟!

گوگل وجود الگوریتم رقص گوگل را نه تایید و نه رد می کند اما این به معنای وجود نداشتن آن نیست!

قبل از اینکه توضیحاتی را راجع به دلیل نامگذاری این الگوریتم بدهیم، لازم به ذکر است از بین ده ها الگوریتم موجود و رسمی در گوگل هیچ نامی از Google Dance به چشم نمی خورد و حتی گوگل یک کلمه ای هم راجع این الگوریتم چالش برانگیز (برای افراد تازه کار) به سخن نیاورده است. اما با توجه به بررسی های نیل پاتل (Neil Patel) و سایر وبمسترها و سئوکارها، باید قبول کنیم که همچین الگوریتمی علی رغم صحبت نکردن گوگل در رابطه با آن، کاملا وجود دارد.
حال برویم سراغ دلیل نامگذاری این اسم.

گوگل دنس یا همان رقص گوگل چیست و با چه هدفی نامگذاری شده است؟!

معمولا تمام وبمسترها از ابزارهای رسمی خود گوگل، همانند سرچ کنسول (Search Console) و گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) جهت رصد لحظه ای وبسایت خود و دریافت آمارهایی مثل جایگاه صفحات در گوگل، تعداد آنلاین های همزمان و علی الخصوص ورودی های سایت استفاده می کنند. زمانی که یک سایت به تازگی تاسیس می شود، طبیعتا نمودار خالی و بازدید 0 است. هر چه زمان می گذرد و شما محتواگذاری انجام می دهید (چه خوب و چه بد) این آمار قطعا تغییر می کند و دچار رشد می شوید.

یکی از صفحات سایتم در صفحه اول و حتی لینک 1 بود اما فردا ناپدید شد … دلیلش چیست؟

قطعا بارها برایتان پیش آمده است که یکی از صفحات شما یک روز در صفحه اول و حتی رتبه 1 قرار دارد، اما دو روز بعد دیگر حتی بین 10 صفحه اول گوگل قرار ندارد. این مشکل یا اتفاق بیشتر برای سایت های تازه تاسیس رخ می دهد و شدت آن در وبسایت هایی که از زمان شروع فعالیتشان چندین ماه و سال می گذرد خیلی خیلی کمرنگ تر است. به این بالا پایین شدن ها گوگل دنس می گویند؛ همچنین اصلی ترین دلیل نامگذاری آن این است که در زمان وقوع این حادثه، اگر به نمودار آمار سرچ کنسول (Search Console) و گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) نگاه کنید، حس می کنید آمار سایت شما درحال رقصیدن است!

دلیل رخ دادن الگوریتم Google Dance در نتایج جستجو چیست؟ اصلا چرا سایت من این حد افت و یا رشد می کند؟

اگر سایت تازه تاسیسی داشته باشید، بدون شک تا گوگل شما را بشناسد و با سبک و کیفیت کاری شما نسبت به سایر سایت ها آشنا شود، زمان می برد. همچنین سایتی که تازه تاسیس می شود، هیچ حرفی را از لحاظ اعتبار و قدرت در مقابل وبسایت های قدیمی و به اصطلاح تراست دار (مورد اعتماد گوگل) ندارد.
گوگل به این جهت که بتواند سایت های تازه تاسیس را بشناسد و سطح کیفیت آنها را ارزیابی کند، آنها را گاهی اوقات به طور موقت در کلمات مختلف مرتبط با حوزه کاری درحال فعالیت بالا می آورد (چه کلمه پررقابتی باشد و یا بدون رقابت هیچ فرقی ندارد) و بعد از سنجش رفتار کاربر، آنها را به جایگاه اصلی خود باز میگرداند؛
این رخداد را با نام های مختلفی همچون سندباکس (Sandbox)، هانی مون (Google Honeymoon) و علی الخصوص ماه عسل گوگل در ایران می شناسند. این نوع از رقص گوگل (Google Dance) تنها مختص به سایت های تازه تاسیس می باشد و در صورتی که سایت تازه تاسیس بتواند رضایت کاربر را به هر جهتی، از محتوا گرفته تا … جلب کند، می تواند از این الگوریتم خارج شود و حتی رتبه های بهتری از دوران سندباکس دریافت کند.

همچنین باید بدانید که زمان خارج شدن از سندباکس و یا گوگل دنس (در وبسایت های فعال و قدیمی تر) بستگی به خیلی چیزها دارد که حتما در ادامه نیز راجع به آنها سخن خواهیم گفت.

تصویر ثبت شده از یک Google Dance (رقص گوگل)
تصویر ثبت شده از یک Google Dance (رقص گوگل)

آیا باید نگران گوگل دنس باشیم یا به آن اهمیت ندهیم؟ – بررسی رایج ترین دلایل این اتفاق

در مواجهه با این الگوریتم باید کاملا خونسردی خود را حفظ کنید تا بتوانید به درستی از این چالش بیرون بیایید (برای سایت های تازه تاسیس) اما اگر سایت شما تازه تاسیس نیست و همچنین فکر می کنید که حق شما این جایگاه نیست، حتما موارد زیر را کاملا بررسی کنید:

1- احتمالا گوگل درحال ارائه یک آپدیت جدید است

هر ثانیه که می گذرد، گوگل درحال اعمال تغییرات نتایج خود و علی الخصوص گسترش الگوریتم های خود است؛ به معنای دیگر گوگل در هر صدم ثانیه درحال توسعه و ارائه یک بروزرسانی جدید است.
اما گاهی اوقات گوگل بروزرسانی های بزرگی را ارائه می دهد که کل نتایج را دچار تغییراتی می کند. معمولا قبل از انتشار بروزرسانی، نتایج شکل و شمایل عجیبی به خود می گیرند، به طوری که یک کاربر ساده هم احساس می کند هیچ چیز سر جای خودش نیست. در این شرایط باز هم شما در گوگل دنس (Google Dance) قرار دارید و تنها کاری که توصیه می شود این است که هیچ کار و تغییر عجولانه ای روی وبسایت خود انجام ندهید و فقط و فقط روی محتوای سایت خود تمرکز نمایید.

2- بک لینک های شما درحال اثرگذاری هستند

زمانی که شما به صورت دستی لینک سازی می کنید و یا اینکه لینک طبیعی از یک وبسایت دریافت می کنید و آنها ایندکس می شوند، گوگل معمولا تغییراتی را در جایگاه کلمه ای که در آن لینک دریافت کرده اید را دچار تغییراتی می کند؛ این تغییرات معمولا به ضرر شما خواهند بود. اما جالب است بدانید گوگل با هدف بررسی لینک ها این کار را انجام می دهد و در صورتی که لینک سازی شما توسط خودتان انجام شده باشد و گوگل متوجه شود، مطمئن باشید جایگاه شما بیشتر از اینها دچار افت می شود، اما اگر متوجه نشود (در صورت لینک سازی دستی یا خرید ریپورتاژ آگهی) برعکس این موضوع اتفاق می افتد.

3- باید بدانید که رقص گوگل (Google Dance) تنها برای شما رخ نمی دهد!

یکی از مواردی که باعث می شود وبمسترها و سئوکارها از الگوریتم گوگل دنس ناراضی باشند، این است که اشتباها فکر می کنند این رخداد تنها برای آنها اتفاق می افتد، درحالی که اینطور نیست و همانطور هم که بالاتر تاکید کردیم، گوگل در هر لحظه و ثانیه درحال اعمال تغییر روی نتایج خود (بنا به دلایل مختلف) است.

تا زمانی که وبسایت شما فعال باشد و درحال فعالیت باشید، مطمئن باشید که این الگوریتم هم حاضر است. اما طبق تجربه شخصی در صورتی که وبسایت قوی داشته باشید و به معنای دیگر اعتماد گوگل (Google Trust) را جلب کرده باشید، کمتر این اتفاق برای شما می افتد. اما اینکه بگوییم بعد از گذشت چند ماه از فعالیت سایت این الگوریتم هیچ کاری به کار سایت ما ندارد، کاملا اشتباه است و اعتقاد غلط وبمسترهای تازه کار یا بی اطلاع است.

4- از فرصت خود استفاده نکردید!

همانطور که بالاتر اشاره کردیم، سایت های تازه تاسیس قطعا دچار یکی از شاخه های Google Dance، یعنی سندباکس (Sandbox) با نام های دیگری همچون هانی مون (Google Honeymoon) و علی الخصوص ماه عسل گوگل می شوند. گوگل برای ارزیابی سایت شما و بالا نگه داشتن آن، نیاز دارد تا شما را گاهی اوقات در نتایج بالا بیاورد، اما در صورتی که کاربر نتواند با آن صفحه که دچار دنس شده است ارتباط برقرار کند (مثلا از صفحه سریع خارج شود، زمان ماندگاری کوتاه باشد و موارد از این دست که نشان می دهد کاربر آن صفحه را دوست ندارد)، جایگاه شما روز به روز بدتر می شود؛ پس با رعایت اصول سئو، علاوه بر داشتن ثبات در نتایج، پیشرفت را حس خواهید کرد.

علی آهوی آتشین

مدیر تیم برندینگ پزشکی «دکترمهندس»

جدیدترین مقالات

مقالات مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *